Bloggen bakom Resejournalen

Här bloggas det om Resejournalen - ett resecommunity som har för avsikt att hjälpa till inför, under och efter din resa.

Ny version av Resejournalen (3.5.10)

clock december 20, 2010 04:04 by author Andreas

Idag lanserade vi en ny version av Resejournalen!

Bland nyheterna kan vi se att listorna som visar resejournaler, artiklar och medlemmar m.fl. har lite ny funktionalitet. Om man klickar på rubriken så sorteras hela listan om. T.ex. kan man nu sortera listan över medlemmar efter namn genom att klicka på rubriken ”Namn”, vill man hellre sortera om medlemmarna efter hur många poäng han eller hon har så klickar man på den rubriken och så vidare. Klickar man två gånger på rubriken så blir det omvänd ordning och klickar man tre gånger så nollställs ordningen och så vidare. På samma sätt kan man numer sortera artiklarna efter vem som har skrivit dem eller varför inte efter artikelns namn.

En annan nyhet när det gäller listor är att listan över resedagböcker som finns i en resejournal numer är uppdelad och visar som mest 25 inlägg åt gången. Ska man se fler inlägg klickar man under listan för att komma till sida 2 som visar de nästföljande 25 dagboksinläggen. På detta sätt så går det lite fortare för er med stora resejournaler med många dagboksinlägg att ladda upp den då inte alla dagboksinlägg laddas varje gång.

En annan stor nyhet är att om man går till ett visst land, säg Thailand, genom att klicka först på fliken ”Resmål” och sedan på Asien så ser man i kartan alla resedagböcker som är skrivna i Asien. Om man sedan klickar på Thailand så ser man i kartan alla resedagböcker som är skrivna i Thailand. Detta är en nyhet som jag själv tycker är lite rolig och jag hoppas att fler uppskattar den möjligheten att lättare hitta resedagböcker som är skrivna i de olika resmålen.

För er som inte redan har kikat på Resmålsfliken på Resejournalen kan ju alltid kika vad som finns där. Här har vi nämligen samlat alla resejournaler, artiklar och bilder som är skrivna från ett visst land. Om man t.ex. vill titta på bilder som är tagna i Malaysia så klickar man först på fliken Resmål. Klicka sedan på Asien, antingen i kartan eller bland världsdelarna till höger om kartan. De nio populäraste länderna visas då högst upp över kartan. Eftersom Malaysia är populärt så finns här nu en genväg där man direkt kan trycka på Foto. Om man inte hittar landet finns samtliga länder under kartan och då trycker man på landet och sedan väljer man Fotografier i menyn till vänster. 

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5Forumkampanjen är avgjord (Biobiljetterna är på väg)

clock december 20, 2010 04:03 by author Andreas
Efter mycket om och men har vi nu äntligen fått biobiljetterna från SF och vi har skickat dem vidare till er som är godkända. De borde dyka upp i brevlådan i början på nästa vecka som en tidig julklapp. Jag hoppas att alla får en trevlig biokväll!

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5Liten uppdatering till er som väntar på biobiljetter

clock december 14, 2010 21:52 by author Andreas
Biljetterna är beställda från SF och vi väntar på leveransen från dem. Det har tagit längre tid än vad vi räknat med men vi kommer att skicka ut dem till er så fort vi fått dem.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5Forumtävlingen är nu avslutad

clock december 1, 2010 23:32 by author Andreas

Tävlingen är nu avslutad och alla som kommer att få biobiljetter har fått meddelande från oss via e-post.

Vi vill tacka alla som har varit med och skrivit och det har varit många intressanta diskussioner i vårt forum.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5Om Resejournalen

Resejournalen är ett resecommunity som har för avsikt att hjälpa till med resandet som helhet. Detta kan innebära allt från att få konkreta tips eller hjälp inför en resa till att rapportera hem till släkt och vänner under sin resa genom våra resejournaler.

Som medlem på Resejournalen får man sin egen medlemsida där man kan skriva resedagbok, lägga upp sina semesterbilder med mera. När man har kommit hem från sin resa kan man även skriva resereportage och tipsa om bra saker och varnar för dåliga saker från sin resa.

Observera att man måste vara medlem för att kunna komma åt alla funktioner på Resejournalen som t.ex. att skriva resejournal, ladda upp sina semesterbilder med mera. Alla kan givetvis läsa varandras resejournaler och titta på fotografier medmera för att inspireras inför framtida resor.

Medlem blir man lättast genom att trycka på fliken Min Sida och sedan Bli medlem och följa instruktionerna, detta är givetvis helt gratis.

Resejournalen är skapad och drivs av Andreas Björklund tillsammans med min fru Anna Björklund. Resejournalen.se har funnits på nätet sedan 2003 och är nu uppe i den tredje helt omarbetade versionen.

Sidan är ett rent hobbyprojekt vilket innebär att vi är helt fristående från de stora resebolagen och deras intressen. De eventuella reklamintäkter som Resejournalen genererar går i första hand till våra serverkostnader samt tillbaka till våra medlemmar på olika sätt.

Om du har några frågor eller något förslag för att förbättra Resejournalen.se så skicka gärna ett mail till info@resejournalen.se så svarar vi så fort vi hinner. Trevlig läsning!

Andreas och Anna

Sign in